OVER MIJ

Mijn naam is Tomas de Paauw en ik kan door het leven gaan als Tomashii. Tomashii is het spreekwoordelijk uitschrijven van mijn Tsjechische roepnaam. Door deze naam aan te houden word ik er continu aan herinnerd wie ik ben en waar ik vandaan kom. Nu is Tomashii cultureel ondernemer en artiest maar dat is natuurlijk niet altijd zo vanzelfsprekend geweest.

Van kleins af aan sportte ik veel en in mijn middelbare schooltijd werd ik part-time professional squasher. Absolute hoogtepunten waren het jeugd wereldkampioenschap in Ecuador en het senioren wereldkampioenschap ik mijn stad, Rotterdam. Door continu in aanraking te zijn geweest met de ‘topsportmentaliteit’ heb ik altijd snel kunnen schakelen in mijn leven.

Zo ook toen ik wegens overtollig blessureleed mijn beginnende carrière vroegtijdig moest beëindigen. ‘Wat nu?’ spookte een tijdje door mijn hoofd maar ik besloot om mijn andere hobby, creatief schrijven, op te pakken en te ontwikkelen. Ik wilde z.s.m. ontwikkelen en besloot dat 3 maanden L.A. wel een goed idee was. Naast cursussen op The Songwriting School Of LA gevolgd te hebben en een netwerk opgebouwd te hebben van creatieve schrijvers leerde ik nog iets veel waardevollers kennen; mezelf.

Het idee dat mijn pen & papier of digitale schrijfsessies connecties opbrachten was te machtig om dit niet verder uit te breiden. Ik schreef dromen, ideeën, concepten, verhalen, liedjes, vriendschappen en relaties aan (en uit) elkaar.

Ze zeggen ‘vergeven en vergeten’. Ik zeg je: “Vergeef jezelf als je jezelf wel eens bent vergeten”.

Eenmaal terug in Nederland had ik nog een paar maanden nodig om te leren hoe ik mijn ondernemingen structurele vorm kon geven. Na hard werken en veel investeren begon alles op zijn plek te vallen. Met het uitwerken van mijn teksten won ik de Rotterdamse Poetry Slam en als spoken word artiest mocht ik nationale podia betreden. Hier werd ik geïnspireerd om ook een platform aan te bieden aan jong talent. Want, zelf stralen is tof, maar iemand laten stralen is toffer.

Met mijn beste vriend richtten wij het podium SpraakuhlooS op en niet veel later werd dit een stichting. Hiermee reisden wij de stad door en maakten wij naam bij locaties, publiek en artiesten. Meer hiervan is te lezen in het kopje SpraakuhlooS.

In een korte periode heb ik mogen bijdragen aan de ontwikkeling van honderden artiesten in de kunst & cultuursector. Met vele samenwerkingen van het Nieuwe Luxor theater tot NUON mag ik mezelf blijven ontdekken als programmeur, artiest, ondernemer en mens.